Вече бившият наставник на Марек Юнион Ивкони Виктор Карагьозов също разказа своите виждания за рокадите при вицешампионите.

 

 

Ето думите на специалиста изкарал повече от пет години в Дупница:

 

„Окончателният повод за смяната ми бе злополучният мач снощи с Пирин Разлог. Прецених, че е нужна промяна на този отбор и е най-логичното решение да подам оставка. Вчера взех това решение, обосновах се пред моя президент Ивайло Константинов и тази сутрин бе приета оставката ми. Реално от днес отборът има нов треньор.

 

Прецених с тази 5-6 годишна работа с тези хора, че не мога да дам повече от това, което сме постигнали. Това е най-логичното и правилно решение. Всеки треньор знае, когато започва работа, че ще дойде и моментът, в който ще трябва да напусне. 

 

Нещата при нас тръгнаха на лошо след злополучния мач с белгийците за Чалъндж къп. Искахме този евротурнир да им даде възможност да израснат, да придобият опит и да натрупат самочувствие. При нас обаче много често се получават така, че след хубавите неща, вместо отборът да тръгне нагоре и да набере инерция, се получава точно обратният момент – срив. Много често ни съпътстваше тази колебливост и непостоянство. След мача в Белгия, дойде този с Лукойл Нефтохимик и в някои от момчетата се получи много тежък психологически товар, който трудно могат да го преодоляват. Той не им дава възможност да дават, това което могат.

 

През годините, в които бях в Марек Юнион Ивкони, имах няколко предложения от други клубове, но те не са толкова важни.

 

Сега искам да се отърся и да си отпочина малко от волейбол. Президентът Константинов ми предлага работа като отговорник и треньор на детско-юношеската школа на Марек, но първо искам да преминат тези емоции. Нека да премисля нещата.

 

Разделям се с най-добри чувства. Този клуб ми е дал много, обогатил ме е, дори мога да кажа, че ме е създал като треньор, въпреки че имах и една година като наставник и в Лукойл. Марек е клубът, който във волейбола ми е дал страшно много като с възможности за това, което най-обичам и ми доставя удоволствие. С най-големи благодарности се разделям с мъжкия отбор.