Новият старши треньор Виктор Карагьозов изведе за първа тренировка за новия сезон снощи волейболистите на Марек Юнион-Ивкони. Карагьозов се завръща в Дупница, където бе до преди десетина години отново начело на мъжкия отбор. Преди заниманието, играчи и щаб бяха поръсени със светена вода за здраве и късмет през новия сезон, с пожеланието да не бъдат сполетявани от контузии. 

В Марек Юнион Ивкони се завърна централният блокировач Павел Душков, който през миналия сезон стана шампион на Румъния. На първата тренировка присъства и новото попълнение от Черно море Стефан Георгиев, който играе на поста разпределител. Той ще замести Георги Топалов, който бе с договор до лятото. Още трима играчи са на проби, като за тях решението дали да останат ще е на треньорското ръководство. С първия състав ще се готвят и няколко момчета от школата на клуба. 

След 4-ти септември в Дупница се очакват и двамата национали на африкански страни, чиито имена от клуба все още пазят в тайна. Единственото което се знае за тях е, че играят като посрещач и диагонал. В момента от клуба уреждат работните им визи за България.