Христо Цветанов вдигна отново трофей в България след 10 години. Снощи Левски Боол триумфира с Купата на България по волейбол при мъжете, а синият капитан пак стигна до златните медали да първи път след 2004 година.
„Щастлив съм”, сподели пред Гонг опитният център и продължи: „Радвам се, че взехме Купата. Това е добър успех за отбора ни. Това стана следствие на обстоятелствата, на класирането на отборите, на всичко, а играта ни ще я коментирам последна. Ние имаме достатъчно голям прогрес, но не сме стигнали до максимума! Ако Марек Юнион Ивкони се бяха класирали на финила, може би щеше да ни бъде по-трудно срещу тях. Но нека не омаловажаваме играта на Добружда 07. От доста време не бях играл финали и ½-финали! Миналата година изгубихме на ¼-финалите от Нефтохимик 2010. Положително за мен бе отново да играя за медали. По-добре е като има за кокво да се бориш!”.

Христо Цветанов имаше основен принос за спечелването на Купата на България, като на финала за успеха с 3:0 гейма срещу тима от Добрич постигна 8 точки. Той сподели пред Гонг още емоцията около златните медали,а и за предстоящото представяне на Левски Боол в родната Суперлига: „Като се събрахме точно преди финала, казах на момчетата, че не всеки ден се играе финал. А след като спечелихме,всички бяхме радостни и доволни. Това е първи трофей за новия клуб, а и зарадвахме доста хора. В Суперлигата ни очаква ¼-финала точно срещу отбора на Добруджа 07. След това, ако ги преодолеем, ще играем по-вероятно с КВК Габрово, които вече трябва да бъдат в добро състояние. А ако успеем да победим и тях вероятно ще спорим с Марек Юнион Ивкони”.