Капитанът на волейболния Левски Боол Христо Цветанов сподели пред Гонг, че "сините" имат сили да спечелят Купата на България. Опитният бивш национал и съотборниците му очакват ½-финала си от турнира в петък срещу Монтана в зала „Христо Ботев” от 17:30 часа. Левски Боол с треньор Пино Лорицио зае трето място в редовния сезон на Суперлигата след 15 победи и 7 загуби, но общото мнение на съперниците е, че именно сините показват все по-добра и постоянна игра последните месеци.

"Имаме сили да спечелим Купата! Готвим се доста сериозна първо за мача с Монтана, който е добър отбор и първо трябва да го преодолеем, за да стигнем до финала. Монтана е отбор с най-добри състезатели, комплектовани са добре, имат смени на всеки пост и могат да сменят играта. След Нова година нашият отбор има голям прогрес и се надявам

накрая във важните мачове да се представим добре. Ние през първия ½-сезон изгубихме доста мачове по различни причини. Сега вървим нагоре, работим, за да играем финал за Купата и поне ½-финал в Суперлигата. Целта на Левски винаги е първите места", каза пред Гонг Христо Цветанов.

Капитанът на сините преди точно 10 година за вдигна трофей в България и по темата сподели: "Последният ми трофей в България бе през 2004 година! Десет години по-късно да се надявам, че поне ще играем финал!

Със сигурност имаме абсолютно всичко, което може да иска един треньор. А имаме и треньор! За това другите трябва да си притесняват, а ние ще се подготвим добре за тях! Шансът да бъда в Левски Боол и да играя ½-финал за Купата е добър защото след тежки тренировки, накрая като си свършиш работата и вземеш една Купа и медали, всичко се изплаща."

Преди 2 години Левски спечели изненадващо за мнозина Купата на България на турнира в Благоевград, като тогава волейболистите се изрусиха всички. За успехът и промяната на визията тогава, Цветанов коментира: "Винаги съм мразел тези така да го кажем позьорски изпълнения и ще се въздържа. Те ако са намислили нещо, да си го правят, аз няма да го направя със сигурност. За мен спечелването на

Купата тогава лично бе малко сюрприз и следствие на фактори, но момчетата си свършиха работата и да се надяваме тази година да имаме късмет."