Капитанът на ЦСКА Николай Иванов сподели пред Гонг, че червените волейболисти не са изгубили надежда за едно евентуално продължаване в Шампионската лига. Опитният разпределител най-много се радва, че тимът се прибра в България след тежките пътувания от родената до Испания след това до Испания и отново у дома.

Сметките показват, че ако лидерът Зенит Казан вземе очакваната победа тази вечер над испанския Уникаха, то при гостуването на руснаците в Самоков в сряда, ако ЦСКА бие, а Тур се предаде срещу играчите от Алмерия, то българският представител в най-класния клубен турнир в Европа ще има шанс да се върне на второ място в класирането в група Б, което дава право за продължаване в следващата фаза. В момента ЦСКА е на трета позиция с еднакви точки с французите, но те са втори заради по-добро геймово съотношение.

Ето какво каза пред Гонг Николай Иванов след прибирането на ЦСКА в България:

Първо съм доволен, че се прибрахме живи и здрави защото в Западна Европа положението никак не е розово. Не очаквахме такъв развой на двата мача и тези две загуби. Но в спорта това нещо го има. Победите и загубите вървят ръка за ръка. Просто нещата не се получиха. И двата противника, които победихме в България, бяха пределно мобилизирани и искаха да вземат реванш. Може би и бяха по-подготвени в дадения моменти, надиграха ни и играха по-добре.

Не мога да кажа, че сме играли по-слабо отколкото като домакин. Може би противникът ни изненада. А и другото е, че мачовете се проведоха по много лош сценарии. Може би , ако бяхме закачили в тези две срещи по едни гейм, щеше да стане друго. Както вчера в първия гейм, когато имахме своите шансове. Определено мога да кажа, че съдията на два пъти ни ощети.

Не съм си правил сметки какво трябва да стане, за да можем да продължим напред. Сега гледам какво ни предстои – в петък подновяваме тренировките и ще използваме оставащото време да се възстановим защото пътуването беше тежко. Момчетата трябва да се оправят и от здравословните си проблеми.

Искаме в последния си мач да дадем всичко от себе си на 20 януари в Самоков срещу Зенит Казан. Искаме да покажем добро лице пред българска публика.

Желанието ни да продължим напред остава. Искаме да приключим Легата в по-друг тон.

Ситуацията, в която бяхме изпаднали в третия гейм снощи, ме накара по едно време да се опитам да извадя тима от трансът, в който бяхме. Тогава Тур не полагаше някакви супер усилия да ни затрудни, но ние бяхме прекалено статични. И статистиката показва, че бяхме колебливи в атака, а французите вадеха абсолютно всяка топка в защита и това беше обезкуражаващо. Може би трябваше повече внимание в лесните ситуации.