Официална пресконференция с треньорите и капитанитена България и САЩ се състоя днес в ДКС преди старта на мачовете между двата тима, които са утре в 20:30 и вдругиден в 20:00 часа. На пресконференцията присъставаха треньорът на САЩ Джон Спероу, треньорът на България Камило Плачи, капитаните Шон Рууни и Тодор Алексиев, супервайзорът Филип Бербен, мениджърът на българския тим Владо Николов и прессдиректорът Стефан Августинов, който влезе в ролята и на преводач.

"Поздравление за работата на националния отбор на САЩ. Аз съм радостен да играя в тази група, която вие казвате, че е трудна. Това ще ни направи по-добри. Имаме много трудности пред нас за решение-САЩ, Русия, Сърбия и за да пристигнем до планината Флоренция, трябва да преодолеем тези хълмове. Медицинският ни щаб имаше много работа през тези дни. Много от играчите ни се върнахаот клубовете с контузии. Имахме затруднение да тренираме всички. Вчера за първи път тренирахме всички на игрището", заяви селекционерът Камило Плачи  

Капитанът Тодор Алексиев очаква с нетърпение първите мачове от Световната лига.

"Радваме се че попаднахаме в такава невероятна група- дано се справим. Американците винаги са били добре подготвени. Надявам се тази зала, която винаги ни е носила късмет да ни го донесе и в предстоящите мачове. Не могат да се правят прогнози. И четирите отбора са силни. Очакванията винаги са големи към нас, ще се борим да направим всичко възможно да се класираме", коментира посрещачът.