Капитанът на родния национален отбор по волейбол Виктор Йосифов беше доволен от представянето ни при 3:1 над САЩ в Лигата на нациите. 33-годишният централен блокировач отчете, че функционалното му състояние е далеч от идеалното, а също и нуждата от подобрение в дадени игрови елементи, но вярва, че под ръководството на Силвано Пранди „трикольорите” се движат в правилна посока.

„Благодаря за поздравленията. Чуствах се добре, при положение, че само преди 3 седмици съм започнал игрови треноривки. Като за първи официален мач мисля, че се получи добре”, коментира Йосифов пред MAX SPORT 1.

"Мисля, че най-вече играхме като отбор, си помагахме и изпитвахме удоволствие от играта. Публиката ни вдъхна сила. Забавлявахме се и се получи добре в крайна сметка."

"Има още много какво да се желае, но мисля, че сме да прав път. Имаме достатъчно време да се подготвим, да влезем в тактическата система на треньора. Надявам се да изтчистим грешките."

"Много лесни топки грешим. Там трябва да сме по-концентрирани. Това е до желание да спазваме концентрацията, не толкова до указанията на треньора. Тези леки топки много често правят разликата в днешния волейбол", завърши Йосифов.