Новият национален треньор по волейбол на България Камило Плачи ще пристигне този четвъртък в София, научи Гонг. Италианският специалист се очаква на 28-ми февруари по обед в нашата столица. Посещението на Плачи бе отдавна анонсирано и е част от работата му като селекционер на волейболистите ни. След известно забавяне по лични причини италианецът пристига, за да оповести впечатленията си от видяното на живо от него представяне на националите ни в различни страни, сформирането на щаба му, а и евентуално кои имена от разширения състав на националния отпадат към момента.

Камило Плачи по традиция ще отседне при добрия си приятел Борислав Кьосев, в чийто хотел има специален апартамент за него. Двамата ще преценят в четвъртък веднага след пристигането на Плачи по обед дали привечер ще отидат до Самоков, за да изгледат на живо контролата между българския шампион Марек Юнион Ивкони и руския гранд Динамо Москва от 18 часа в Арена Самоков.

Гонг обаче научи, че Камило Плачи със сигурност ще бъде тази събота (2 март) в тренировъчната зала на Арена Армеец в 17 часа, когато там ще стартира вечното дерби Левски – ЦСКА. Сини и червени ще премерят сили в последния 18-ти кръг от редовния сезон на родната Суперлига. Също в събота, но от 17:30 часа пък се двубоите Минтана – Пирин Балканстрой Разлог, Славия – Арда, Марек Юнион Ивкони – КВК Габрово и Виктория волей – Нефтохимик 2010.

Утре е междиният предпоследен кръг на мъжката ни Суперлига. От 17:30 часа е срещата Арда - Марек Юнион Ивкони. От 18 часа са останалите четири мача: Монтана-Левски волей, ЦСКА - Славия, КВК Габрово – Виктория волей и Нефтохимик 2010 – Пирин Балканстрой Разлог.