Старши треньорът на мъжкия волейболен Хебър (Пазарджик) Камило Плачи не скри задоволството си, след като неговият отбор спечели за трети път в историята си Суперкупата на България. В мача за трофея в зала "Сила" в Пловдив "тигрите" надделяха с 3:1 гейма над вицешампиона от миналия сезон Нефтохимик 2010 (Бургас).

"Много съм доволен от победата днес, защото в рамките на една седмица успяхме да вземем изключително важен успех в Шампионската лига срещу румънския Аркада Галац, за да продължим напред в надпреварата, а днес надиграхме и най-сериозния ни конкурент в първенството в последните години. Съумяхме да спечелим един от най-важните трофеи в България и това ме прави много щастлив.", заяви след финала италианският специалист.

"Изключително доволен съм от характера, който показаха моите волейболисти, въпреки трудностите, които изпитвахме в третия и четвъртия гейм. Освен това, искам да поздравя Трифон Лапков, който спечели наградата за най-полезен играч. Той изигра фантастичен двубой и изненада приятно всички ни.", допълни Плачи.

"Сега най-важното за нас е да се възстановим достатъчно добре физически, защото доста от състезатели в отбора са в напреднала волейболна възраст и трябва да им дадем необходимата почивка. Имаме много работа, която да свършим в следващите дни, но днес е ред да се порадваме на победата. От утре започваме да мислим за следващия ни двубой в Шампионската лига.", завърши Камило Плачи.