Либерото на ЛукОйл Нефтохимик Калин Василев заяви навръх рождения си ден, че неговият отбор се е прицелил в златния дубъл тази година.

Бургазлии детронираха Левски Сиконко след 3:1 гейма (21:25; 28:26; 26:28; 12:25) и спечелиха финалната серия с категоричното 3:0, а това и шампионската титла на България по волейбол.

„Радостта ми сега е много по-голяма, защото детронирахме 8-годишния поред победител. Тази титла тежи много повече от титлата ми с Левски Сиконко”, заяви Калин Василев.

„Още в понеделник сме на тренировка и ще се готвим за златен дубъл. Гледаме и към Купата на България”, допълни либерото на ЛукОйл Нефтохимик.

„Може би ако не бяха разпродали волейболистите си, финалът щеше да е по-оспорван, а и нищо не се знае. Не съм очаквал тази категорична серия от победи над Левски Сиконко”, каза още Калин Василев.

„Моята работа в отбора е и да вдигам духом състезателите, затова правя тези „маймунджулъци” (кълбета напред и назад) по време на мачовете”, допълни Василев, който навръх рождения си ден стана шампион на България заедно с ЛукОйл Нефтохимик.