Виктория Волей претърпя загуба на старта на шампионата като гост на Калиакра Каварна с 1:3 гейма. Домакините започнаха силно мача и спечелиха първата част с 25:18 точки. През втория гейм момчетата на Златко Баев показаха значително по-съсредоточена игра и се върнаха в мача изравнявайки резултата в геймовете след победа в частта с 26:24. В третия решителен гейм отбора на Калиакра показа, че е по-класният тим и след като се възползва от всички проблеми в състава на Виктория Волей, затвори частта с 25:12. В последния гейм пловдивчани оказаха съпротива, която обаче не бе достатъчна за поредно изравняване. Калиакра затвори гейма при 25:19 с което спечели и мача с 3:1.

Наставникът на Виктория Волей Златко Баев срещна и кадрови проблеми, след като преди мача Спас Байрев и Петър Бъчваров бяха повалени от вирусно заболяване. И двамата се появиха на терена с висока температура и не успяха да помогнат на отбора за по-добро представяне. В средата на втората част Байрев бе заменен от второто либеро на отбора Иво Драмов, който бе преквалифициран в краен нападател.

В другите две срещи от кръга КВК Габрово победи с 3:0 гейма Дунав (Русе), а Черно море (Варна) победи с 3:1 като гост отбора на УНСС. Лидер в класирането е КВК Габрово, а Виктория Волей е на четвърто място.

Следващата събота (24.10) е първият домакински мач на нашия отбор от 16:00 срещу отбора на УНСС.