Изключваният два пъти от волейболното движение през 2001 и 2007 година Иван Сеферинов от вчера е член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, научи Гонг.

Неформалният бос на ВК Славия преди 5 години за втори път бе изваден от волейболното движение, именно след извънредно заседание на УС на БФВ заради инцидент между него и тогавашните вицепрезиденти на централата д-р Митко Иванов и Верка Николова на юношески финал в зала „Васил Симов“, когато Сеферинов нападна със стол покойния вече д-р Иванов и тръгна да души Николова.

Преди това, през 2001 година, познатият като Джиго деятел, също бе изключен от волейболното движение от УС на БФВ заради продажбата на национала Ивайло Гаврилов едновременно на Олимпиакос (Гърция) и на Рома (Италия).

Сеферинов, който междувременно заемаше и поста главен мениджър на женския национален отбор, на два пъти бе амнистиран, а наказанието му бе връщано и отменяно.

Така вече отново част от волейболното движение, от няколко часа Джиго има нов пост – член на УС на БФВ. На Общото събрание вчера в Правец, в точка 5 от дневния ред, централата прие нови 5 членове на управата си, като бройката се увеличава, но отговаря на максималната според устава 25.

Другите нови членова на УС на БФВ са Коко Григоров (КВК Габрово), Илия Динков (Марица), Иван Сурков (Феникс Шумен) и Любомир Герасимов (изп.директор на Локомотив Пловдив).