Тази вечер в 19:30 часа стартира двубоят от Шампионската лига между ЦСКА и Кан. Това е първа домакинска среща на българския волейболен първенец и носител на Купата на страната при третото си участие в най-престижния клубен турнир на Стария континент.

ЦСКА обаче ще играе с 10-кратния шампион и 7 пъти носител на купата на Франция без публика на трибуните заради наказанието си за безредиците в мача с полския Ресовия миналата година. Заради това организаторите са предвидили изключителни мерки за сигурност. Полицаи ще охраняват пред зала „Арена Самоков”, за да не се допусне влизане на външни хора. Охранителите от сутринта са на поста си. От снощи пък супервайзерът на мача от Европейската волейболна конфедерация Иван Иро инспектира съоръжението до най-малките детайли от всякакво естество, като показва огромна прецизност и има доста високи изисквания.

ЦСКА тренира тази сутрин за последно преди срещата в залата, а след червените волейболисти, занимание имаха и французите.

Александър Попов включи в групата си от 12 състезатели най-подготвените към момента, като се очаква като титуляри да започнат: Николай Иванов, Евгени Иванов-Пушката, Светозар Иванов, Ивайло Стефанов, Ясер Портуондо, Филип Майо и Теодор Салпров. Резерви пък сигурно ще останат Георги Манчев, Стоян Самунев, Теодор Тодоров, Валтерс Рама и Антон Василев. В състава на гостите от фестивалния град има 8 французи, както и по един представител на Белгия, Канада, Аржентина и Камерун.

Първи съдия на мача е сърбинът Любомир Ковачевич, като ще му помага реферът от Румъния Алин Матеизер.

За домакинските мачове на ЦСКА в Шампионската лига са акредитирани 58 български журналисти в това число оператори и фотографи, отделно има пропуски за телевизията, която излъчва срещите. От Франция пък дойдоха двама журналисти. На живо сблъсъкът ЦСКА - Кан ще може да гледат само онези представители на медиите, които имат акредитации. Те ща се единствените, заедно с участващите в организацията хора, които ще са в залата.

ЦСКА и Кан излизат довечера като два отбора претърпели категорични загуби в първите си срещи от Група А на Шампионската лига. Червените паднаха в Германия от Унтерхахинг с 0:3 гейма, а французите пък загубиха като домакини от руския Зенит Казан също в три части.