Ветеранът в състава на ЦСКА Иван Тасев коментира успеха на „червените” в първия мач от финалната серия в НВЛ – 3:2 гейма над Лукойл Нефтохимик. Специално за Гонг, капитанът каза: „Хубавото е, че се получи. Смятам, че сме по-добрия отбор. Даже към края на мача и момчетата от Лукойл го разбраха, което ни помогна да завършим като победители. В първите два гейма те просто ни надиграха. Но в крайна сметка нещата се обърнаха.”

„Повтаряхме си през цялото време, че трябва да победим. Хубавото е, че и Филип Майо заигра, към края в неговия поглед се забеляза пламък и всичко си дойде на мястото. Много силен блок правим, за разлика от посрещането,” обясни разпределителят.

„Публиката беше перфектна, не млъкнаха през цялото време. Утре очаквайте победа за нас. Знам, че няма да е лесно, не живея с илюзията, че всичко ще приключи в три мача,” добави той.

Какво е да играеш финал на 41? „Като на 20, иска се да се раздаваш максимално. Докарал ли си я дотук, трябва така. Печелил съм Купата на България, но финали, когато съм стигал, винаги съм губил. Нямах късмет до момента, надявам се, че сега е дошъл момента да стана шампион на България,” категоричен бе Тасев.