„Доста трудна победа, радвам се, че успяхме да обърнем след като губехме с 0:2. Успяхме да излезем от много трудна ситуация”, заяви капитанът на волейболния Лукойл Нефтохимик Иван Станев в предаването „Гол Линия” след победата на бургазлии над полския Ресовия с 3:2 в първи мач от 1/8-финалния сблъсък между двата тима в турнира „Чалъндж Къп”.

„И двата отбора се опознавахме в първия гейм. Не успяхме да затворим гейма, те също не успяха 2 пъти, но накрая успяха.. Беше като игра между котка и мишка. Радвам се, че успяхме, защото бяхме в много трудно положение”.

„Правим това за втори пореден мач, миналата година не бе така. Андрей Николов игра добре днес.

„Поляците са преодолим съперник, за да продължим трябва да ги победим и като гости. Те са стойностен отбор и всяка грешка ще ни коства много”.

„След като регламента на турнира е със златен гейм, домакинството е много голям фактор. Надявам се да не се стига до там”.

„Още преди мача нямахме някаква цел да победим на 100%. Надявам се поне във вторник да отлетим за Полша”, допълни на шега българският национал.

„Искам всички да сме живи и здрави и да продължим да се готвим добре. От мач на мач започваме да приличаме на стойностен отбор”.

„Ще направим всичко възможно да не се стигна до златен гейм, но ако така се получи ще направим всичко възможно да го спечелим”, допълни Станев за Дарик радио.