Марица трябва да затвърди позициите, които си спечели през последните години, заяви треньорът на отбора Иван Петков.

lap.bg
51 снимки

"Очакванията са да се представим добре в Шампионска лига и да затвърдим позициите, които има отборът през последните години. Ще се опитаме да интегрираме в първия отбор няколко таланти от школата. Гръбнакът на отбора ще бъде съставен от опитни състезателки. На този етап Петя Баракова е ново попълнение в клуба. Голямата интеграция е развитието на младите момичета. Ще повлие сериозно и на подготовката рестрикциите, които са в чужбина заради коронавируса. Нямам още информация за останалите отбори в Националната волейболна лига. Рано или късно ще разберем и ще имаме нужната информация, която да ни бъде от полза", коментира той.

"Нямам очаквания за жребия в Шампионската лига. Лесни отбори няма. Който и да ни се падне, ще бъде тежко, но ще бъде удоволствие за зрителите, които ще дойдат в залата. Новото име в щаба е Лазар Лазаров, който ще бъде помощник треньор. Искам да пожелая късмет и успехи на Владимир Орлов, който пое Локомотив (Пловдив). Много сме доволни от лагера на националния отбор, който проведохме. За нас беше важно той да се състои. Имахме време да изчистим нашата игра и да ги подготвим чисто физически. Получи се добър лагер. Надявам се да сме здрави и да излезем колкото се може по-бързо от тази ситуация и животът да започне да протича по нормален начин", заяви пред volleymaritza.bg старши-треньорът на Марица Иван Петков след първата тренировка на тима за новия сезон.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.