Президентът на волейболния вицешампион Марек Юнион Ивкони - Ивайло Константинов коментира пред Гонг взетите тази сутрин решения за отстраняване на старши треньора Виктор Карагьозов и звездата Цветан Соколов.

Според босът на дупничани наставникът се е изчерпал от възможности за въздействие върху играчите, а Соколов има лични проблеми, които трябва да разреши.


Ето какво каза пред Гонг Ивайло Константинов:

„Умишлено не разгласихме, че още в началото на декември Виктор Карагьозов подаде оставка, заради наша си договорка да продължи да работи. Сега това се случи. Доволни сме от Карагьозов защото направи всичко, което можеше да се направи. Очевидно обаче се изчерпа от способи за въздействие върху нашите състезатели.

Новият треньор е факт. Обсъждахме няколко възможни варианти за треньор и се спряхме на Милчо Миланов. В последните няколко години той е работил в едно сравнително силно първенство като испанското. Има модерното мислене и според нас може да въздейства на състезателите.

Що се отнася до Цветан Соколов той явно си има някакви лични проблеми, които трябва да си разреши. Когато го направи е добре дошъл отново в тима ни. Преди няколко седмици лично поговорих с него.

Ще се въздържа да спомена какви бяха другите ни варианти и кандидатури за треньор на Марек Юнион Ивкони.

Целта пред нас винаги е била висока. Съвсем скоро ще видите резултатите. Не се съмнявам в потенциала на волейболистите и единствено трябва да получат възможността да го покажат.”