Треньорът на ЦСКА Юлия Иванова поздрави своите волейболистки за достигането до финала на женското ни първенство. „Червените“ елиминираха Казанлък с 2-1 победи и в четвъртък ще се изправят срещу Марица в първия двубой от плейофната битка за титлата. ЦСКА ще опита да спре серията от 7 поредни титли на пловдивчанки, като в същото време да спечели за 25-ти път в клубната история златните медали от шампионата. За целта Иванова призова и публиката да подкрепи момичетата.

„Доволни сме, че се класирахме на финал. Надяваме се да покажем добри игри срещу Марица и да бъдем достоен претендент за титлата. Щастливи сме, но не сме си свършили още работата, надяваме се финалът да е интересен“, каза Иванова.

Относно серията с Казанлък, тя заяви: „Играхме много слаб мач в Казанлък. Това беше по-тежкото, защото там направихме слаба игра. Това ни мобилизира, за да покажем, че този резултат е бил случаен, а не закономерен. И тук бяхме доста по-подредени, с доста повече желание. Доказахме, че сме по-добрият отбор“.

Колкото до възможността ЦСКА да спре серията на Марица, специалистката уточни: „Най-важното е момичетата да повярват, че могат и да го покажат. Така казах и на отбора, че проблемът е в самите тях, а не че не могат да играят волейбол. Трябва да си повярват. Всяко едно от моите момичета трябва да види как стои срещу най-силния отбор в България. За мен ще е тест, за тях ще е тест. В нашата зала играем по-силно и ще опитаме да направим така, че този финал да бъде интересен. Смятам, че имаме капацитет момичетата да играят добре. Всяка от тях трябва да се постарае да играе, като за последно. Трябва да излезем без страх срещу такъв силен противник като Марица. Трябва спокойствие и увереност. Много се надяваме и на подкрепата и на феновете. Ако напълнят залата, ще имаме по-големи шансове.“