Италианецът Джузепе Лорицио е новият старши треньор на волейболния Левски Боол (Levki Ball). Пред Гонг Владимир Николов, който е съветник по спортно-техническите въпроси на новия клуб, обяви, че познатият като Пине или Пино Лорицио ще е наставник на „сините“ през новия сезон в родната Суперлига.

Джузепе Лорицио до сега бе пом.треньор на италианския Кастелана Гроте в Серия А1, а преди това е бил старши треньор на Морфета в А2 и Б1. В това си качество той вече работи с българските национали Николай Учиков и Виктор Йосифов.

Италианец е новият треньор на Левски Боол

източник: Gong.bg, архив

Помощник на Джузепе Лорицио ще бъде Петър Шопов, който има опит в Левски и в мъжки и с женските им отбори преди време. Италианецът, който води различни отбори на Апенините от 1994 година насам, пристига още тази неделя в София и от понеделник (5 август) отборът стартира  подготовка за сезон 2013/2014 в българското волейболно първенство.

Николов разкри още пред Гонг, че новият отбор ще се казва Левски Боол  (Levki Ball), че ще наема за тренировки и мачове зала „Сиконко” или  „Христо Ботев”. Бившият капитан на България сподели, че се работи по  селекцията, а в края на седмицата ще има яснота около 1-2 нови  попълнения, които за придадат опит и конкурентноспособност на „сините“. Като цяло ще се залага на млади състезатели с цел тяхното развиване.