Волейболистите на Уникаха Алмерия пристигнаха в България. Носителят на Купата на краля в Испания е съперник на ЦСКА в Шампионската лига. Мачът е утре от 19:30 часа в зала Арена Самоков.

Испанците кацнаха с полет от Мадрид малко преди 17:00 часа в добро настроение, но след известно забавяне на летището, бяха изненадани от студеното време у нас. От щаба споделиха, че в събота са имали мач от местното първенство с Ислас Весиндарио, в който биха с 3:0 гейма, но температурата в града е била почти 20 градуса и тези разлика е малко стряскаща за тях.

Любопитно бе, че играчите на Уникаха дойдоха доста гладни и защото с пристигането си в Самоков, директно ще влязат да тренират в залата, без да се настанят преди това в хотела, се наложи малка промяна в програмата им. Целят отбор бе откаран с автобус до популярно заведение за бързо хранене, където играчите се наситиха главно с пилешко месо и салати. Утолили глад и жажда, тимът от Алмерия се насочи към Самоков.

И испанските, и чуждестранните волейболисти на Уникаха показаха добри познания на българския волейбол. Треньорът им Карлос Кареньо и менажерът Хесус Антонио Гонсалес се оказаха, че знаят доста родни играчи от близкото минало като Николай Желязков, домакинът им в хотела Димо Тонев и други. Кареньо е бил съотборник с Милчо Миланов, а менажерът е бил треньор на наставника на Марек Юнион Ивкони. Името на Мартин Стоев също бе споменато, защото миналата година Уникаха игра с неговия бивш тим ХалкБанк Анкара в турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация, в който испанците станаха четвърти, губейки на малкия финал от Кунео тогава с Владимир Николов и Силвано Пранди. В България пристигна и президентът на Уникаха Алмерия.