Червено-син сблъсък предстои довечера в зала „Христо Ботев”. ЦСКА приема гръцкия Ираклис в последния си мач в Шампионската лига. Фланелката обаче на капитана на българите обаче снощи не бе в неговите ръце, а на гърба на негови сънародници.

Волейболистите от южната ни съседка, в чийто редици е Пламен Константинов, ще бъдат в сини екипи стана ясно след техническата конференция снощи. Така първенците на България и Гърция ще застанат от двете страни на мрежата, противопоставяйки двата цвята на вечните съперници у нас.

Солунчани вече си свършиха работата и като лидери в група А продължават напред, а момчетата на Александър Попов са на последното четвърто място без победа до момента. Тази вечер ЦСКА има шанс да запише успех, до който бяха близо в предходните срещи, но не успяваха да вземат 3 или 2 точки.

На вечерната тренировка в зала „Христо Ботев” испанци съблякоха Рафаел Паскуал, взеха му фланелката, облякоха я и влязоха на полето. „Крадците” всъщност бяха испански журналисти, които са в София специално за бившия капитан на националния тим на Испания. Двамата колеги са от телевизия Telemadrid снимат специален филм за Ел Торо, който ще се излъчи в „Madrilenos por el mundo”. Лентата представя известни мадридчани, които са по света. Идеята е заснемането на един ден на популярните хора, родени в Мадрид и сега живеят и работят в чужбина. Екипът от оператор и журналист се повесели в залата докато червените тренираха, като репортерът дори направи няколко плонжа за топки подадени от еврошампиона. Испанците направиха интервю с капитана на ЦСКА и със съпругата му Анна. Рафа не пропусна да застане пред камерата и с приятеля си в отбора Филип Майо. След приключването на снимките, испанският журналист грижовно върна екипа на Паскуал, защото довечера той ще му е необходим срещу Ираклис.

Капитанът на ЦСКА Рафаел Паскуал не можа да играе срещу Пламен Константинов в Солун. При първия мач от Шампионската лига испанецът се контузи на загрявката, а червените паднаха с 0:3 гейма (32:34, 22:25, 20:25).

В същия поток в последния кръг от груповата фаза Смилен Мляков с Ченстохова приема Фенербахче. Турците са втори в класирането с 3 победи и 2 загуби, а поляците са трети с актив от 2 успеха и 3 поражения.