„Мисля, че имаме много голям шанс, който трябва да използваме. Днес е решаващият ден за нашия волейбол, тъй като този мач срещу Сърбия е твърде важен за класирането в нашата група“, коментира президентът на българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров преди решителната олимпийска квалификация срещу Сърбия тази вечер в зала „Арена Армеец“.

Именно в двубой срещу Сърбия бе открита залата в София, а по този повод Лазаров сподели: “Това беше един зрелищен мач за публиката, Още тогава благодарихме на сръбската федерация, че открихме тържествено зала „Арена Армеец“ именно срещу тях. Днес обаче нещата са твърде различни, тъй като тази среща ще подреди отборите в нашата група. Наистина зарядът е твърде висок. Очакваме да победим, въпреки че имаме кадрови проблеми.“

„Ние сме свикнали дълги години Андрей Жеков да бъде титулярен разпределител. Днес отборът е под голямо напрежение, което ще падне върху Георги Братоев. До колко е възможно Андрей да се включи в днешния мач не знам. Братоев е добил самочувствие в последните години. Днешното изпитание, да играеш срещу един отбор, който умее да се мотивира максимално и то пред 12 000 зрители, е голямо.

„Братоев ще бъде герой на днешния мач, ако успее да го направи. Най-важното е всички да се организират и да помогнат на Братоев да се справи с това напрежение и отговорност. Нашият шанс за класиране е точно тук в София, в България. Въпреки че имаме кадрови проблеми в момента се надявам да спечелим тази квалификация. Наистина има още три континентални квалификации, но зависи кой ще спечели тук. На една ще участваме със сигурност, ако не успеем да класираме от тук. Шансовете ни за класиране на Олимпиадата са 50%. Дали ще го направим тук или на следващия турнир, не бих могъл да гадая“, завърши инж. Данчо Лазаров.