Ден преди старта на втория международен турнир по волейбол за Купа Пирин, Гонг научи от Разлог, че всеки един участник ще получи индивидуален плакет. След като миналата година играчите си тръгнаха с традиционните чанове, сега организаторите от ВК Пирин Балканстрой решиха да уважат гостите с индивидуални плакети освен задължителните купи.

Така Пламен Константинов, Евгени Иванов – Пушката, Иван Тасев и Стоян Стоев ще запомнят надпреварата с такъв подарък поне. За Гибона това е добре, тъй като вече си има чан заради миналогодишната си игра, когато тимът му остана на трето място, я трофеят бе спечелен от домакините.

Утре в 17 часа е първата среща от надпреварата в зала „Септември”, която противопоставя шампиона на Гърция Ираклис с националния ни капитан в състава си срещу иранския БЕЕМ Мазандаран, където следващият сезон ще се подвизават Евгени Иванов, Иван Тасев и треньора Стоян Стоев.

От 18:30 часа пък се очаква да започне мача на домакина Пирин срещу участника в Шампионската лига Цървена звезда (Белград).

Късно тази вечер в Разлог, а след това в Банско се очакват съставите на Ираклис и Цървена звезда. БЕЕМ вече осми ден се подготвя в района, като бе на лагер в Катарино, а сега вече се премести в планинския курорт. Новата селекция на Стоев-старши изигра и две контроли с Пирин. Момчетата на Мирослав Живков обаче претърпяха загуби с по 1:3 гейма и в двете проверки.

Програма на втория международен турнир по волейбол за Купа Пирин:

19 септември: 17:00 часа – Ираклис (Гърция) срещу БЕЕМ Мазандаран (Бабол/ Иран)

18:30 часа - Пирин Балканстрой срещу Цървена звезда (Белград)

20 септември: 17:00 часа - Цървена звезда (Белград) срещу Ираклис (Гърция)

18:30 часа - Пирин Балканстрой (Разлог) срещу БЕЕМ Мазандаран (Бабол/ Иран)

21 септември: 16:00 часа - БЕЕМ Мазандаран (Бабол/ Иран) срещу Цървена звезда (Белград)

17:30 часа - Пирин Балканстрой (Разлог) срещу Ираклис (Гърция)