„Ако сега беше Общото събрание на БФВ, нямаше да гласувам така“, обяви подалият оставка президент на Национална волейболна лига Красимир Илиев. Припомняме, че на последното Общо събрание на волейболната ни централа, Данчо Лазаров бе преизбран за нов мандат като председател с пълно единодушие.

На пресконференция Илиев заедно с другия оттеглил се изп. директор на НВЛ Христо Апостолов, споделиха част от вижданията си относно своите действия. Последният също така не скри, че последните 4 месеца сам си плаща, за да ходи на работа“, въпреки че освен с тази си дейност, помага в БФВ и за други неща.

Красимир Илиев пък хвърли и още една оставка - като член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол в знак на несъгласие с действията на ръководството на централата. „Тук се работи стихийно и някои важни решения се вземат без да са проучени подробно и да се вземат най-добрите. Много често се погазват принципите на работа и не се зачитат правилниците, които самите ние сме утвърдили. Работата на НВЛ, пък по никакъв начин не е бил автономна, щом се вземаха решения свързани с нея без дори да са попитали или съгласували казусите с тях с някой от НВЛ. Веднга след като обявих решението си да напусна НВЛ, телефонът ми буквално ми се загря от обаждания от членове на УС на БФВ, които ме убеждаваха, че трябва да се върна на поста. Не се обади само този, който трябваше… Никой обаче, на каза: "Извинявай!", за това, че взеха решения, които потъпкаха всички правилници на НВЛ и БФВ и дори не ни уведомиха“, поясни Илиев.

Апостолов пък сподели: „Когато не се взимат безпринципни решения е трудно да се работи. Научих съвсем случайно от помощник треньора на Пирин Балканстрой Борис Николов, който е и администратор на отбор, че наказанието им за домакински мачове се отменя. Това стана докато ги уведомявах, че трябва да заявят в коя зала извън Разлог ще домакинстват. До мен бе Любомир Герасимов от Управителния съвет на БФВ и той потвърди, че са отменили наказанието на Пирин. Как и кога е станало? И защо никой не бе уведомил никой от НВЛ нямам обяснение? Никой явно не ни зачита какво правим. Преди няколко седмици когато членовете на УС Петър Кънев и Любо Ганев обявяваха новия спонсор на федерацията г-н Кънев обяви, че всички полуфинали и финали в първенствата за мъже и жени ще се играят в зала "Христо Ботев". Няколко дни преди това в НВЛ работна група обяви, кои са залите, в които това може да става - Габрово и Бургас - ДА, Дупница и Разлог - НЕ. За зала "Христо Ботев", говорихме само, че там могат да играят своите мачове столичните отбори…През последните 4 месеца си плащам, за да работя… Разбирайте го както искате!".

Илиев също така допълни: „БФВ е една обществена организация, в която би трябвало да работят хора, които са съмишленици и имат еднакви идеи. Уважавам върховенството на Лазоров, но в същото време имаме различия, които нарушават някои принципи в ръководството. Много често се погазват принципите на работа и не се зачитат правилниците, които самите ние сме утвърдили. Всички ние обичаме националния отбор на България по волейбол и даже го наричаме отбора на народа. Дали е същото с федерацията? По времето на награждаването на Световната лига хората освиркаха Борислав Кьосев и Любомир Ганев, не защото бяха лоши спортисти, не защото не са допринесли за българския волейбол, не защото са лоши хора, а защото ги свързват с нелицеприятната страна на Българска федерация волейбол. Аз не искам да бъда част от това!“.

Красимир Илиев също така публично се извини на Матей Казийски за това, че неговият подпис фигурира под решението на УС на БФВ състезателните му права да се върнат на Славия (София). Той обясни, че се е подписал на присъствен лист за заседание на Управителния съвет на БФВ, а въпросното решение е било прикрепено към подписите по-късно, без той да бъде уведомен за какво точно става дума. Илиев посочи този начин на вземане на решения в Българска федерация волейбол като една от причините за своята оставка. "Направих го в зала "Арена Армеец" точно преди един мач на националния отбор на България. Поисках да видя и за какво точно се подписвам, но човекът, който ми го поднесе ми обясни нещо съвсем друго. За момента ще спестя името му, но ако се наложи винаги мога да го кажа. Матей, извинявай! Извинявай, че подписът ми стои под този документ, но бях подведен. Ето така се вземат решенията в БФВ…", заяви Краси Илиев.