Бившите съотборници в Левски Сиконко Тодор Алексиев и Константин Митев ще бъдат съперници през следващия сезон и то във волейболното първенство на Турция.

След като посрещачът избра с Данаил Милушев и Николай Иванов тима на ХалкБанк Анкара с треньор Мартин Стоев, сега бившият син разпределител се спря на Токат Плевне Беледие. Така Константин отново се насочва към чуждия шампионат, където изкара две лета. Тимът е завършил на шесто място миналия сезон и е съставен главно от млади волейболисти. След една година в Пирин (Разлог) в тандем с венецуелеца Франсиско Сотелдо, сега Митев отново се насочва към Турция, като е подписал договор само за следващото първенство.

„Харесаха ми условията, които ми предложиха. Имам опит в Турция, а говоря и езика”, сподели пред Гонг Константин Митев, който миналата година бе включен в разширения списък на националния ни отбор.

Този трансфер обаче ще внесе краткотрайна раздяла с половинката му. Преминаването му в Турция ще го раздели от любовта! Но не за винаги, а за кратко. Разпределителят от години е с Биляна Мартинова, която заедно с близначката си Габриела участва във второто издание на Сървайвър. „Ще се разделим за кратко, тя няма да дойде с мен в Турция. Тук има много хубава работа – води „Мото Ринг” всеки вторник, а и влезе в НСА, където следва мениджмънт. Плюс това аз искам да се концентрирам върху играта си през следващата година. Ще се виждаме просто по-рядко!”, допълни Митев пред Гонг.

Разпределителят е роден на 27 октомври 1984 година, висок 197 см. Кариерата си започва в Арда (Кърджали), а от 2000 до 2002 година се подвизава в Турция с екипите на Галатасарай и Арчелик. След това се връща в България, като играе за Славия, става вицешампион с Марек Юнион Ивкони, след това две поредни години е първенец с Левски Сиконко, преди да отиде в Разлог.

Това лято Митев отново го уплътни с турнири по плажен волейбол, на които играе в тандем с Мирослав Градинаров. Тази сутрин дори двамата победиха най-добрата ни мъжка двойка до момента на МТел Бийч Мастърс турнирите Невен Нешев и Николай Колев.