Все още настоящите носители на Купата на България по волейбол от Лукойл Нефтохимик, са третият отбор, класирал се за полуфиналите на надпреварата в Пазарджик. Бургазлии биха Пирин Разлог с 3:0 гейма (25:17, 25:20, 25:20).

Още в първия гейм Лукойл Нефтохимик започна силно, като чрез Андрей Николов поведе с 6:2, същият направи ас за 8:2, а първата точка за Пирин от игра дойде едва при 9:2 дело на 217-сантиметровият Христо Модев.

След като губеха със седем точки, играчите на Мирослав Живков направиха серия от четири поредни, най-вече благодарение на младия Елчинов. В крайна сметка обаче, бургазлии затвориха гейма с 25:17, след ас на Кадънков и успешна атака на Младен Младенов.
Единствено равностойна бе играта в началото на втория гейм, но едва до 5:5, след което Лукойл Нефтохимик дръпна с 8:6 и 16:11 при техническите прекъсвания. Младите играчи от Разлог заслужиха аплодисментите на публиката с играта си, но това не им беше достатъчно и отново чрез Младенов и блокада на Антонов, Лукойл взе гейма, този път с 25:20.

В третия гейм, когато Силвано Пранди извика при себе си националното либеро Теодор Салпаров и испанеца Рафаел Паскуал, настоящите носители на трофея постоянно водеха поне с пет точки. Хората на пълните трибуни в зала „Васил Левски” в Пазарджик обаче се радваха и аплодираха наистина перспективните Пенчев, Димитров и Елчинов, както на сервис, така и при атака.

Лукойл Нефтохимик изпусна един мач-бол, а Кирчев затвори срещата след 25:20.

Най-резултатен за бургазлии бе Младен Младенов с 15 точки, а за Пирин – Елчинов отбеляза 13.

На трибуните бе и отпадналият от националния отбор за Световната лига Николай Николов. Центърът на бургазлий в момента се предвижда с патерици, заради специалния ботуш предписан от френски специалисти, който трябва да носи в продължение на 40 дни. Ако Ники не се възстанови след този период ще бъде опериран в Париж.