Бронзовият медалист от волейболното ни първенство и финалист за Купата на България ВК Пирин Балканстрой (Разлог) изрази желанието си за втора поред година да участва в европейските клубни турнири. С писма до президента на Българската федерация по волейбол инж.Данчо Лазаров, ръководството на състава воден от Любомир Герасимов обаче пита, защо е било отказано да бъде заявен като евроучастник, въпреки заявеното си включване в надпреварите:

„Уважаеми г-н Президент,

След изпратен от нас факс в администрацията на БФВ от дата 31.05.2007, в който заявяваме желание за участие в Европейските клубни турнири, като финалист за Купа България и втори в класирането от редовния сезон на НВЛ 2006/2007, от същата администрация до 05.07.2007г. не получихме никакъв отговор. След наше телефонно обаждане и разговор със секретарката на БФВ Александра Зарева, същата ни уведоми, че нямаме право на участие. Нашата молба е да получим писмен отговор по коя точка, от кой правилник и на кое заседание БФВ е решила да ни лиши от право на участие.

Тъй като крайният срок за заявка към CEV е днес, искрено се надяваме, че БФВ и лично нейният Президент инж.Данчо Лазаров ще направи всичко възможно да уважи труда и усилията на ВК Пирин Балканстрой (Разлог) и неговите спонсори.

ПП. Поздравяваме ви за успехите на Световната лига, към които сме съпричастни и се радваме от сърце.” - се пише в писмото подписано от изпълнителния член на ВК Пирин Костадин Калоянов.