Един от най-добрите български волейболисти в историята - Христо Цветанов, ще приключи кариерата си в Левски София.

Централният блокировач, който навърши 42 години през март, се разбра със “сините” и ще изкара един последен сезон в клуба, в който постигна най-големите си успехи в кариерата си на радна сцена. Така той се разделя с ЦСКА, където игра от 2014 година насам.

“Разбрахме се с Христо Цветанов. Той е едно от имената, които вече може да обявим за нови попълнения за следващия сезон. Имаме идея догодина, ако всичко е наред, той да остане при нас, вече в ролята на помощник-треньор. Но нека не избързваме и да видим първо как ще се развие този сезон. Планът ни е такъв”, сподели специално за Тема Спорт един от шефовете на на Левски Давид Давидов.

За Цветанов това ще бъде трети период в Левски. Той спечели 5 титли и 3 Купи на България между 1999 и 2003 година, като се върна при “сините” след 9 години в чужбина, през 2012 година. Кариерата на родения в Червен бряг централен блокировач стартира в Локомотив (Пловдив) и преминава през Франция, Италия, Гърция, Черна гора и Русия, като бе част от националния ни отбор в най-силните му години през този век.

Ръководството на Левски продължава работа по селекцията за новия сезон. До края на седмицата се очаква да бъдат обявени още попълнения, с които Андрей Жеков да работи. Сред спряганите имена бе и това на Боян Йорданов. Диагоналът има амбицията да продлъжи да играе в чужбина и е малко вероятно да подсили родния си клуб.