Шампионът Хебър започна с победа финалната серия в мъжкото първенство по волейбол. Отборът от Пазарджик се наложи след обрат от 0:1 до 3:1 срещу Нефтохимик 2010 и взе преднина от 1:0 пред собствена публика.

Бургазлии поведоха с 8:1 в първата част, за да поведат при 25:21 след грешка на Якопо Масари, въпреки финалния щурм на "тигрите" и изравняването до 15:15 и 20:20.

Във втория гейм домакините контролираха събитията на полето и изравниха при 25:18 след неточно отиграване на Калоян Балабанов. В хода на разиграванията домакините поведоха с 9:5 и 20:16, за да се наложат при по-силна игра в атака.

Третият гейм се оказа решителен зда крайния изход. Нефтохимик 2010 поведе с 24:22, но пропусна две топки да поведе в резултата, докато Хебър спечели четири последователни точки, взимайки аванс при 26:24 след ас на канадеца Гънтър.

В последната част домакините контролираха събитията на полето и затвориха мача при 25:17 след атака на Якопо Масари, който завърши с 16 точки. С 23 точки се отличи Брадли Гънтър.

За гостите диагоналът Николай Учиков отбеляза 14 точки.

Втората среща от серията е в събота отново в зала "Васил Левски" в Пазарджик.

"В плейофната серия е нормално да има геймове извън ритъм и такива, в които играем по-добре. Зависи от противника. Най-важното е, че преодоляхме лошото начало в първата част. Бахме достатъчно добри в мач с толкова много грешки. Блокът ни помогна много. Атаката също ни тръгна и спечелихме срещата. Променихме системата на посрещане. Не говорим за индивидуатлности, но Брадли Гънтър направи изключително силен мач на сервис и в атака. Утре ни чака ризлечен двубой. Искам отборът да прави по-малко грешки. Винаги първия мач от финална серия винаги е много труден", заяви след двубоя старши треньорът на шампионите Камило Плачи.