Ръководството на Хебър ще подкрепи съкратен формат на завършване на сезона в волейболната Суперлигата, съобщи председателят на волейболния клуб от Пазарджик - Александър Иванов в специално изявление.

"Във връзка със създалата се извънредна ситуация в страната и по света, адмирираме желанието на БФВ да намери най-правилното решение и да вземе под въпрос вижданията на клубовете. В тази връзка, като един от водещите отбори в последните години, бихме искали да изразим и следното становище:

Наблюдава се тенденция за мерки във връзка с COVID-19 във всички спортове, където приоритетна важност се дава на завършването на клубните първенства на местно и международно ниво за сметка на турнирите на националните отбори. В този дух, ръководството на Хебър изразяваме пълна готовност да възобновим участието си във вътрешното първенство при първа възможност. В тази връзка, ще подкрепим евентуално решение на БФВ за изготвяне на съкратен формат на справедливото завършване за Суперлига, сезон 2019/2020. Вариантите, които към момента сондираме като приемливи са съкращаване на броя на мачовете от плейофната фаза с оглед по-скорошното им приключване или изготвяне на нов формат на плейофите, при необходимост.

Искрено вярваме, че при взетите сериозни мерки от страна на Националния кризисен щаб и очакваното подобряване на ситуацията в страната в идните седмици и месец, завършването на първенството трябва да бъде приоритет за БФВ и клубовете от Суперлигата, като под внимание се вземат всички възможности и мерки за здравето на състезателите", се казва в изявлението на клуба.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.