Волейболните шампиони от Хебър Пазарджик продължиха успешно своя ход към трофея от надпреварата за Купа България 2022. Тази неделя те се справиха без никакви проблеми с отбора на Дея Волей Бургас и записаха чиста победа с 3-0 (25-15, 25-17, 25-14).

“Тигрите” диктуваха ритъма на игра през всички три гейма на мача и в нито един момент не срещнаха трудности.

Хебър започна агресивно от самото начало на мача, повеждайки с 6-2. Състезателите от Пазарджик демонстрираха отлична игра на сервис, затруднявайки посрещането на противника. В последствие на това, Дея изпита трудности при организирането на своите атаки. Треньорът на бургазлии, Венцислав Симеонов опита да начупи играта на противниковия отбор, искайки прекъсване при 7-14, но този ход се оказа безуспешен.

Дея Волей завършиха в гейма с едва 36% позитивно посрещане, и отрицателна ефективност в атака. Бургазлии допуснаха и четири грешки от сервис.

От своя страна, Хебър нямаше проблеми с контраатаките, а най-силно се представяше в тези моменти Тодор Алексиев с пет точки. Пазарджиклии записаха и седем блокади в първия гейм.

Дея стабилизира играта си във втория гейм (8-9, 11-13), и за радост на феновете си завърза играта. Въпреки това, Хебър продължиха да бъдат по-събрани и организирани и поддържаха своя ритъм. Момчетата на Симеонов подобриха малко представянето си на блок, но грешките в тяхното игрище продължаваха. Атаката на пазарджиклии пък беше много добре разпределена и те успяха да поведат с 2-0.

Домакините от Дея не успяха да разгърнат потенциала си и в третия гейм, като имаха проблеми в блокада (един от техните най-силни елементи), докато състезателите на Камило Плачи продължиха с висока успеваемост в атака и се поздравиха с крайния успех.