На свое заседание Дисциплинарната комисия към Българската федерация по волейбол определи наказанията към отборите участници в плейофите на НВЛ.

Обсъжданията бяха предшествани от изслушване на представителите на отделните страни. На срещата присъстваха треньори и шефове на клубове, съдии, представители на Апелативната и Правната комисия към БФВ.

Решенията след отчетени дисциплинарни нарушения:

1. за втория ¼-финален плейоф ЦСКА – Левски Сиконко – за саморазправа на масажиста на Левски Сиконко Искрен Искрев го глобява с 300 лв.

2. за третия ¼-финален плейоф Левски Сиконко – ЦСКА – за групов протест наказва ВК ЦСКА с 300 лв и ВК Левски Сиконко с 300лв.

3. за първия ½-финален плейоф Пирин – Левски Сиконко – за хвърляне на предмети на терена и по участниците глобява ВК Пирин с 500лв.

4. за първия ½-финален плейоф Пирин – Левски Сиконко – за нарушаване на установения ред и нахлуване на лица от публиката по време на срещата санкционира ВК Пирин с 1000 лв и му налага предупреждение за лишаване от домакинство.

5. Дисциплинарната комисия отправи предупреждение към всички клубове и треньори за по-голяма възпитателна работа по отношение неправилно реагиране по време на игра и мач на съдийските решения.

6. Дисциплинарната комисия отправя остра забележка към НВЛ за създаване на нормални условия за провеждане на оставащите плейофи.

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФВ Румен Атанасов даде повече яснота около наказанията, които можете да чуете в звуковия файл.