Пламен Константинов, който няма да играе за националния ни отбор по волейбол в първите срещи от Световната лига, влезе в ролята на посредник в уреждането на евентуален трансфер на посрещача Тодор Алексиев в Спарклин Милано.

Тимът на Милано завърши на първо място в Серия А2 този сезон и спечели промоция в елитната А1 след 23 победи и 7 загуби. В тима имаше двама волейболисти от Чехия, един кубинец, един датчанин и натурализираният хърватин Драган Травица.

Вчера капитанът на националния ни тим разговаря с наставника на Милано Даниеле Ричи. Италанският клуб търси добър посрещач, който да бъде повече нападател и точконосец.

„След като се разбра за интереса към Тошко се появиха и нови желаещи да го притежават. Познавам добре Ричи като треньор, въпреки че сме били повече съперници. Но ако се осъществи трансфера Алексиев ще бъде в добри ръце. Младите ни играчи е добре да минат и през италианската школа” коментира Гибона.

За Даниеле Ричи това ще бъде втори сезон начело на състава от Милано, преди това той бе треньор три години на Вибо Валентиа в Серия А1,а в периода 2001-2003 година водеше Олимпиакос и Панатинайкос.