Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов отново ще играе в Разлог. Гибона за втора година ще участва с тима си Ираклис в международния турнир „Купа Пирин Балканстрой” от 19 септември. Освен домакините от Разлог водени от новия си наставник Мирослав Живков и гръцкият шампион, в надпреварата ще участват съставите на сръбският участник в Шампионската лига Цървена звезда и иранския БЕЕМ.

Надпреварата ще бъде отново в три дни – 19, 20 и 21 септември в зала „Септевмри”. Миналата година Купата бе спечелена от домакина Пирин, в съревнование с Ираклис, Будванска ривиера, тогава с Христо Цветанов и Краси Стефанов, и Динамо Букурещ на Кристиан Цитигой.

„Тренираме отлично” похвали се пред Гонг Мирослав Живков. „Доволен съм от 22-те момчета. Единственият ни чужденец в момента е разпределителя от Венецуела Франсиско Сотелдо, негов заместник ще бъде момче от юношите. Беларусинът Михаил Вуре вече тренира, но на 70-80% и по всяка вероятност няма да играе на турнира. Миша е направил операции на двата си крака (артроскопии) в началото на лятото и сега навлиза във форма. В състава ще имаме трима юноши.остава ни да намерим само диагонал” допълни новият треньор на Пирин Балканстрой (Разлог).

Любопитно е, че Пламен ще трябва да играе срещу Стоев, но не Мартин, а Стоян. Бащата на националния селекционер е пред финализиране на контракта си в иранците.

„Договора е готов и изпратен по електронен път, но аз искам да го подпиша наживо. Това ще стане на 10 септември, когато тима идва на подготовка в комплекс Катарино до Разлог. Аз съм готов да стана треньор на БЕЕМ, където ще играе разпределителя и шампион с ЦСКА Иван Тасев. Очаква се и Мирослав Градинаров от Черно море да парафира договора си, който вече е подписан от президента на клуба. Има вариант да ръководя и Евгени Иванов – Пушката, но за него не се знае още” сподели пред Гонг екс-националния треньор Стоян Стоев. Той допълни, че БЕЕМ пристигат в България на 10 септември и той веднага ще се присъедини към тях. Стоев-старши миналата година бе наставник на ливанския Захра, отхвърли предложението да поеме националния тим на Иран.

„Шампионатът в Иран е до месец март включително, а първият ни мач с БЕЕМ е след месец и половина” допълни Стоян Стоев.