Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов бе най-резултатният играч при победата на своя Ираклис над руския Факел Новий Уренгой в турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация. Като домакини в Солун гърците се наложиха с 3:1 гейма (19:25, 25:22, 25:19, 25:13) за 100 минути пред 630 зрители.

Гибона се отчете със 17 точки при сблъсъка в Солун с лидера на Сборная Вадим Кхамутцких. В състава на руснаците личат иманета не само на опитния разпределител, но и на американеца Томас Хоф, Сергей Латишев и Роман Яковлев.

Реваншът в Русия е на 20 февруари.

Тази вечер в ¼-финалната фаза на турнира за Купата на CEV ще се включат още четирима родни волейболисти. Боян Йорданов и Краси Гайдарски със своя Олимпиакос приемат италианския Рома от 19 часа в Атина. Христо Цветанов и Красимир Стефанов с екипа на Будванска Ривиева гостуват на конкурента си за титлата в Черна гора – Будучност Подгоричка Банка от 19 часа.

При дамите, но в шампионската лига Нели Маринова – Нешич би със своя Сирио Перуджа испанския Тенерифе Маршал в прейофите с 3:0 гейма (25:13, 25:23, 25:19). Пом.треньорът на националките ни завърши с две точки.

Довечера е и мача на Кан с Ева Янева и Страшимира Филипова срещу Волеро Цюрих от 20 часа във фестивалния град.