Любомир Герасимов е пред завръщане на треньорското кормило на волейболния Левски Сиконко, след като официално стана ясно, че Мартин Стоев е приел офертата на турския шампион ХалкБанк Анкара да ръководи тима от следващия сезон. Националният селекционер ще може да разчита на трима българи в състава – Тодор Алексиев, Данаил Милушев и Николай Иванов. Стоев е разговарял и е получил разрешение от президента на ВК Левски Сиконко Данчо Лазаров след три сезона при „сините” да се разделят.

Пловдивският специалист е един от вариантите за нов старшия в зала „Сиконко”, след като вчера официално бяха прекратени взаимоотношенията и договореностите му с Пирин. Герасимов последните три години бе треньор на тима от Разлог, като два пъти стана бронзов медалист, докато Стоев стана по едни път шампион и вицешампион със „сините”. След напускането на Брунко Илиев, Любомир Герасимов пое Левски като спечели титлата и изпусна Купата на България.

Междувременно Герасимов стана дядо. Преди два дни в семейството му се появи малката Ивайла, която зарадва майка Евелина, татко Ангел, баба Рени и дядо Любо. Ивайла е с данни на бъдеща волейболистка: 51 см. и 3,850 кг.