Главният мениджър на Левски Сиконко Георги Захаринов загина при тежка автомобилна катастрофа днес по обяд на главен път София – Варна край село Джулюница.

Захаринов е починал на място, като в колата е пътувал заедно с италианския статистик Иван Контрарио. Завърши тежката операция на статистика на националния отбор по волейбол. Повече от час и половина той беше в операционната и сега е настанен в реанимация.

Операцията е минала нормално, но Контрарио продължава да е с опасност за живота. Утре ще има точно яснота около неговото състояние.

Италианецът е със спукан далак, счупени ребра и още много вътрешни контузии и кръвоизливи. Той през цялото време на инцидента е бил в съзнание, но в момента продължава да бъде с опасност за живота.

В пътния инцидент на място загина млада жена, като това не е Таня Димитрова. В болницата във Велико Търново почина шофьорът 59-годишният Георги Асенов. Третият спътник Светослав Лилов, който е със счупен крак.

Два автомобила със софийска регистрация „Опел Вектра” и „Ситроен Саксо” са се ударили челно почти в средата на шосето.

Според разказ на очевидци, Вектрата се е движила с много висока скорост в посока Варна и е навлязла в насрещното платно, след което е последвал страшния удар.

Причините за произшествието са в процес на изясняване.

Голяма част от шефовете на БФВ в момента пътуват към болницата във Велико Търново.

Георги Захаринов е роден на 8-ми март 1965 година. 1995-96 бе треньор на юноши-старша възраст на Левски. През следващия сезон бе администратор на тима, а от 2002 бе главен мениджър на осемкратния шампион на България по волейбол Левски Сиконко. Женен с едно дете.