Отборът на Габрово взе трудна, но сладка победа над турския Малийе Мили Пиянго в първия четвъртфинален мач между двата състава за Купата на CEV. Срещата, която се състоя в препълнената зала „Орловец“ завърши в отделните части при 25:23, 14:25, 25:23, 23:25, 15:13.

Българският шампион започна двубоя доста силно, като показа стабилна и концентрирана игра във всички компоненти и така поведе с 1:0 гейма след 25:23.

В абсолютен противовес на случилото се през тази първа част бе вторият гейм. Играчите на Любомир Герасимов бяха доста колебливи, а в действията им се забелязваше известна припряност и много брак. Това позволи на турския опонент на Габрово да установи контрол над събитията и да вземе частта с 25:14.

Третият гейм бе за българския тим. Габрово показа, упоритост, като стигна, макар и с доста усилия до 25:23. С хубави изяви се отчете Минчо Минчев, който бе доста стабилен при изпълнението на сервис.

В началото на четвъртия гейм, турският съперник на Габрово поведе, но постепенно възпитаниците на Любомир Герасимов се съвзеха. Серия от добри изяви на Минчо Минчев, както и на Станислав Петков в атака доведоха резултата до 22:21. Именно в края на тази част се случи и една от най-любопитните ситуации. Габрово бе само на точка от победата в мача, когато гостите протестираха за една ситуация. Съдията преразгледа случилото се и в последствие присъди в полза на Малийе Мали Пиянго. Това се оказа решително от психологическа гледна точка, като съперникът на шампионите докара резултата до 25:23, а с това вкараха мача с тайбрек. Там обаче родният тим бе доста по-прецизен и стигна до 15:13, за да се поздрави и с успеха.

Реваншът ще бъде седмица по-късно в Анкара, Турция.