Следващата сряда единственият останал български евроучастник КВК Габрово посреща елитния италиански Копра Пиаченца в първи мач от 1/8-финалите на Чалъндж къп. Срещата ще бъде от 18 часа в зала „Орловец”. Първите билети, които са били пуснати на касите, вече са изкупени. Нови пропуски от по 3 лева ще се продават в деня на мача, но пред Гонг от КВК Габрово споделиха, че ще бъдат изградени и допълнителни трибуни за около 150-200 души.

Волейболистите на Габрово стартираха подготовката си още на 2 януари, като имаха лагер в Тетевен. Там тренираха заедно с поканения от тях румънски тим на Агрономия (Букурещ). В първата проверка, момчетата на Любомир Герасимов, които влизат по-рядко в игра, загубиха с 0:4 от гостите, но след това КВК Габрово победи във втората контрола с 3:2 гейма. Имаше и трети мач между двата тима и то в зала „Орловец” в Габрово, в който домакините надделяха с 3:1 гейма.

Към момента единствено Мартин Палийски има здравословен проблем от състава на КВК Габрово, но се очаква той да бъде възстановен до срещата с Копра Пиаченца в сряда. Преди три дни центърът е стъпил на криво, но състоянието му не е чак толкова лошо и при нужда ще може да влезе в игра срещу италианците.

Италианците водени от Христо Златанов пристигат у нас във вторник следобед. Копра Пиаченца ще има тренировка същата вечер в Габрово, а и на сутринта в деня на мача.

„Предвиждаме да се направят допълнителни трибуни за мача. От всички страни на залата ще има публика. Така ще има допълнително около 150-200 места. Наистина интересът е голям към този мач, идва един голям отбор и това ще бъде празник на волейбола за цялата страна. Щастлив съм, че точно нашият клуб успяхме да стигнем до този мач, да се случват нещата в нашия град”, сподели пред Гонг президентът на КВК Габрово Николай Григоров.

Относно шансовете за успех в домакинския мач и целия 1/8-финал за Чалъндж къп той сподели:

Знаем, че се изправяме срещу един силен отбор, известен в Европа и света. Ако имаме 5 или 10% шанс да ги победим, ще се възползваме! Готвим се, разузнаваме ги, имаме видео материали. Всеки знае, че в двубоя фаворит е Пиаченца, но съм убеден в мотивацията на състезателите, на екипа ни, че при една малка възможност, ако ни се отвори да ги победим, ще успеем да го направим.

Фаворит е Копра Пиаченца, ние ще се възползваме максимално от дадените ни шансове и от грешките на противника и се надявам да ги победим. Нашият отбор играе във всеки мач за победа независимо срещи кой и какъв съперник. Дали това ще се случи е друг въпрос. Ние имаме мотивацията да се борим и раздадем. Те са отбор изграден от много силни състезатели, национали на Италия и различни страни, като състезатели и личности стоят много над нас и така двата отбора са несравними! Това обаче е отборна игра и аз разчитам на духа на тима ни, на подкрепата от публиката в залата и на всички домакински фактори. В крайна сметка да не забравяме, че това е една игра, а не война! Надявам се по-добрият да продължи. Играем за победа, пък каквото стане!

Ощо около 1/8-финала КВК Габрово – Копра Пиаченца, чуйте в интервюто с Николай Григоров.