Отборът на КВК Габрово (Габрово) победи като домакин Левски Волей (София) с 3:0 (25:22, 25:20, 25:16) в първия мач от полуфиналните плейофи в Суперлигата при мъжете между двата отбора, който се игра в габровската зала Орловец.

Така габровци започнаха с успех в полуфиналите, като поведоха с 1:0 победи в серията на Сините. Реваншът е на 28 март в столичната зала Сиконко.

Домакините надиграха съперника със силен начален удар, който бе основното им оръжие в мача, като разстрои посрещането на Сините и доведе до липса на интрига в мача. Разковничето на двубоя бе в първия гейм, когато 4 последователни аса на Станислав Петков обърнаха развоя на срещата.

Волейболистите на КВК Габрово не започнаха мача по най-добрия начин, като стартираха с много грешки и поеха ролята на догонващ в първия гейм. Неувереността им продължи, като след второто техническо прекъсване те изоставаха с 4 точки 13:17. В този момент на крайната линия застана Станислав Петков, който пусна много добър сервис и отбеляза 4 аса на съперника изравнявайки резултата 17:17. Последва игра точка за точка, като в решителните моменти при 22:22 нервите на Сините не издържаха. Отново сервисът се оказа решаващ за габровци, като на крайната линия застана опитният разпределител Николай Найденов, който допринесе за разсеяно посрещане на съперника, а две последователни грешки на Сините решиха гейма в полза на домакините.

Оттук насетне габровци бяха водещият отбор на игрището, като в следващите два гейма не позволиха на левскарите да противодействат успешно и затвориха мача с чиста победа.

Рализатори за КВК Габрово станаха двама волейболисти – Красимир Стефанов и Станислав Петков, които отбелязаха 20 точки за победата.

За Левски Волей с най-голям актив завърши Златко Кьосев, който реализира 11 точки.

Информация на bgvolleybal.com