Волейболните вицешампиони на България от Марек Юнион Ивкони получиха покана да участват в международен турнир в Белгия. Дупничани снощи разбраха, че от Нолико, където преди време игра националът Костадин Стойков, ги канят на участие в международния приятелски турнир в края на годината. Съставът от Маакейк е участник в Шампионската лига и този сезон.

Надпреварата ще бъде в два дни – 27 и 28 декември. От Марек Юнион Ивкони обаче все още не са решили дали да приемат поканата. Решението им се очаква по-късно днес.

Нолико са отправили покана и към ХалкБанк Анкара, където играят Тодор Алексиев, Данаил Милушеви и Николай Иванов, но турците са отказали.

Съперникът на Марек в 1/16-финалите на евротурнира Чалъндж Къп е от Белгия – Еуфони, който в момента е четвърти в местното първенство. Първата среща е на 10 декември в Ленник, когато датчанинът Ян Хернет ще свири мача като първи съдия, а ще му помага Жуан Понт (Андора). Реваншът в Перник е на 18 декември от 18.30 часа в зала „Миньор”. Рефери на този сблъсък ще бъдат руснакът Алексей Пашкевич и черногорецът Драго Франк. Евентуално след споразумение между двата клуба, мачът в Перник може да бъде изтеглен с 30 минути по рано за 18 часа.