На специално тържество в Дупница Българската федерация по волейбол връчи наградите за най-добрите играчи. След подновяване на годишната анкета, за номер едно при жените бе обявена Ева Янева, която събра 895 гласа от 1018, дали вота си.

Най-добър волейболист на България пък е шампионът на Италия Владимир Николов, победил в конкуренция Матей Казийски, Пламен Константинов, Андрей Жеков, Боян Йорданов с 2116 от 8454 гласували.

Най-добрите ни волейболисти обаче не можаха лично да получат специалните плакети и картини за тях, тъй като в момента имат мачове с клубните си отбори в чужбина. Поради тази причина бащата на Ева и сестрата на Владо взеха отличията. За цялостен принос от bulgarianvolley бе отличена вече приключилата кариерата си Нели Mаринова – Нешич.

За най-проспериращи волейболист и волейболистка призове заслужиха момчето с огнестрелната ръка Цветан Соколов (Марек Юнион Ивкони) и Добриана Арабаджиева (ЦСКА). За най-развиващ се клуб за подрастващи бе отличен Виктория Волей Пловдив.

Втори благотворителен търг, организиран от БФВ се оказа също толкова успешен колкото и първия. Екипът на Матей Казийски, с който той игра на Олимпиадата в Пекин, бе спечелен след наддаване от българина с гръцки паспорт Тодор Баев, който даде 800 евро, за да притежава червената фланелка и гащета. При първото наддване за екипите на Джиба и Жозе бяха събрани 1001 евро. Парите от Баев бяха връчени на дом за деца, лишени от родителски грижи в Дупница.