Ръководството на Енерджи-Калиакра реши да бойкотира плейофите на първенството на България по волейбол за жени. Решението съобщи треньорът на тима от Каварна Евгени Петков след изиграването на последния кръг от шампионата.

"Решението ни е продиктувано от тенденциозното съдийство срещу нашия отбор като гост, което ни кара да мислим, че няма никакъв смисъл от участието в плейофите", заяви Евгени Петков.

Съгласно програмата Енерджи-Калиакра от понеделник трябва да изиграе три мача срещу Марица (Пловдив) при разменено гостуване. Два дни преди мача със Спартак (Плевен) в Каварна, възпитаничките му загубиха в Пловдив от Марица в предпоследния кръг на първенството.

"Безумната програма" която е направена от Българската федерация по волейбол за плейофите е второто нещо, което поставя пред невъзможност участието ни в следващия етап на първенството, добави треньорът. "Програмата е сгъстена, до такава степен, че ни се налага да пътуваме през ден по седем часа в микробуса, да играем в Пловдив, да се връщаме в Каварна, да играем и отново да пътуваме след ден за мач с Марица", обясни Евгени Петков. Ако продължим, ще трябва да пътуваме при същия график и до София, добави треньорът.

Според него програмата е съставена от хора, които не са играли никога волейбол и не знаят как се възстановяват контузии след един такъв маратон.

По същия начин мисли и кметът на Каварна Цонко Цонев, който освен че ни подкрепя морално и материално, но и пътува из цялата страна за всичките ни мачове и напълни ни разбира проблемите, категоричен наставникът на Енерджи-Калиакра. Той обясни, че щабът на каварненци все пак ще попитат в писмо федерацията защо програмата е толкова сгъстена и защо съдийството срещу отбора е толкова тенденциозно и е готов да понесе дори и санкции от тяхна страна.