Капитанът на женския национален отбор по волейбол на България Елица заяви, че олимпийската квалификация в Апелдоорн, Холандия ще е много оспорвана, а силите на участниците са изравнени.

"Всички отбори сме с равен старт, освен може би Турция, защото те започнаха да тренират по-рано заедно. Ние играем доста време в този състав и ни трябваха няколко дни да изгладим системата, тъй като всяка е имала различна система в клуба си. Ще бъдем максимално добре подготвени. Каквото зависи от нас, ще го направим", заяви Василева. 

"Шансът ни за участие на Игрите в Токио е едно към осем, не е едно към три, както беше през лятото, но силите са изравнени. Стартираме срещу Полша в първия мач. От една страна не е лошо да започнеш срещу един от основните си конкуренти. Ще направим каквото зависи от нас."

"Нямахме много време за подготовка, но всички останали са в същото положение. Ние играем от доста време в този състав. Имаме сработка, остава да изгладим системата, защото всяка една от нас е играла с различна система и да уеднаквим навиците си на терена. Мисля, че го постигнахме. Днес предстои последна контрола с Хърватия, утре още една последна тренировка. Ще се постараем да бъдем максимално подготвени", завърши Елица Василева.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.