Капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Елица  Василева призна, че е била изненадана от чистата победа над Белгия, която ни класира на Световното първенство. „Лъвиците” надиграха съперничките си с 3:0 и така последният им двубой срещу Холандия в неделя се явява протоколен след 4-те победи в първите 4 мача.

„Много сме щастливи, защото и мачът днес беше единственият, за който се готвехме толкова упорито. Това беше решителният сблъсък. Доста добре се справихме, сломихме белгийките, дори не го очаквахме. Оставихме ги без шанс още в първите два гейма. Показахме превъзходство във всички елементи от играта”, каза Василева специално за Дарик радио.

Волейболните националки са на Световно първенство!

„Ние също имахме някакви резерви, не излязохме с най-голямото самочувствие, тъй като има още неща, по които да работим. Физически трудно се играят толкова мача поред. Имахме и трудна програма, защото играехме все първи мач. Гонихме целта си до последно.”

„Определено с Гърция нямахме проблем, даже играхме с повече момичета от втория състав. С чехия беше решаващ мача, те са ни от години труден съперник. Те не са лош отбор. За днес се готвехме най-сериозно, Белгия е добър отбор. Днес обаче ги превъзхождахме, свършихме си работата.”

„След 20 дни започваме Европейското първенството. За нас е доста добре да играем срещу такъв противник. От доста време са един от най-класните отбори в Европа. Няма да имаме възможност за контроли срещу такъв силен съперник. Не е достатъчно, че сме се класирали за Световното, можем да запишем още една победа.”

„Не го осъзнаваме още. Ще го осъзнаем догодина септември месец. Самото Световно първенство е коренно различно нещо. Европейското същото е много, много важен турнир, повечето  от силите във волейбола идват от Европа. Световното обаче е изключително предизвикателство”, добави още Василева.