Новият старши треньор на мъжкия Пирин Разлог е Мирослав Живков. Договорът на бившия женски национален селекционер е за две плюс една години, като споразумението стана факткъсно в понеделник вечерта.

За последно Живков водеше женския тим на Славия, с който спечели Купата на България през 2007 година. Той ще бъде представен на волейболистите на Пирин в четвъртък.

При дебюта си в мъжкия волейбол наставникът ще има пълно право върху селекцията, заедно с ръководството на тима, като към се търси попълнение на поста диагонал.

След като Пирин се раздели с Любомир Герасимов, бяха водеха преговори с редица български и чуждестранни специалисти, но в крайна сметка Управителният съвет на клуба се спря на Живков. В Разлог треньорът отива с досегашния си помощник Борис Василев.

„Мъжкото първенство е предизвикателство за мен в личен и професионален план. Шампионатът е много равностоен и искам да се докажа в една подобна обстановка след работата ми при жените”, коментира Живков пред Гонг минути след официалното подписване.