Кубинският волейболист на ЦСКА Ясер Портуондо е добър посрещач, но и едновременно с това страхотен певец и рапър. Гонг отдавна знае за неговите заложби, но чакахме подходящ момент да ги представим. Ексклузивно в Гонг може да видите едно уникално трио, което са събра след полунощ в ресторант “Изток” тази нощ.

Ясер Портуондо рапира заедно с циганския славей Софи Маринова и певеца на оркестър “Кристали“. В същото време обаче латвийският волейболист на червените Валтерс Рама е барабанист, а кениецът Филип Майо - танцьор. Самият кубинец не веднъж е влизал в студиото да записва парчета, но сега при пълна импровизация демонстрира глас, а и остър ум, като рапираше на испански, италиански и английски, но също така на чист български! Сред темите в римите на Портуондо бе животът, любовта и работата в родната Куба, храната в Италия, съотборниците в ЦСКА, жените по света, интернет и други.

Не веднъж той приканваше гостите не само да му пляскат, но и да вдигнат ръцете горе. Софи Маринова също се включи много добре в ситуацията и впечатли Ясер. След като певецът на “Кристали” взе микрофона, волейболистът му отговори в ритъм и то на български едва месец и малко след като пристигна в София с: ”Нищо може да не разбирам от това, което казваш, но не знам пък дали можеш ти да играеш волейбол като мен. Как си? Аз - добре! В момента ни правят видео, което ще видим в интернет! Аз говоря български, ама малко. Спокойно, разбирам”. Изненадан от репликите му, певецът ми отговори с “Te quiero!”, а волейболистът с “Спокойно, ако можеш, говори на руски или английски, но с испанския не си на ти!”. Тогава отново се включи Софи Маринова, но с “Казано честно всичко ми е наред! Чекай, чекай малко. Тъй че спокойно си гледам напред!”. В продължението Портуондо бе откровен: “Обичам да ми казват “Браво, Браво!”. Каква чаровница”, визирайки Софи Маринова.

В началото на изявата си, когато Ясер бе основно подпомаган от барабаниста Валтерс Рама и танцьора Филип Майо, той в ритми поздравяваше и описваше всеки един от съотборниците си, поздрави статистика Боян Панлеев, приятелите, които му пляска, похвали се, че за него се пише в интернет, а има и клипчета.

Но как се стигна до първата подобна публична изява с микрофон на Портуондо, който обаче отдавна се изявява пеейки в съблекалнята на отбора. След като ЦСКА взе първата си победа в Шампионската лига след 3:2 гейма срещу 10-кратния първенец на Франция Кан и то пред празните трибуни на Арена Самоков, президентът на отбора Георги Георгиев реши да вдигне първи голям купон за новия сезон. Босът заедно със съпругата си Мисис България 2010 Галена Георгиева събраха част от приятелите си, но и целия отбор в собствения се ресторант “Изток”. Домакините първи бяха на изисканото место и се насладиха от отбрани ястия, които гарнираха с изпълненията на живо на оркестър “Кристали” и Софи Маринова.

Около полунощ в квартал Изток от Самоков пристигнаха Александър Попов и неговите играчи. Още с появата си те приеха бурни аплодисменти и викове “ЦСКА - Шампион!”.

След като отдъхнаха и се подкрепиха с апетитни салати, октоподи, разнообразни меса и преди да опитат шоколадови фондан, дойде ред червените волейболисти да се захласнат отново на гласовите възможности на Ясер, на опитите като барабанист на Валтерс и танците на Майо. Георги Георгиев покани кубинецът, латвиецът и кениецът да излязат пред отрупаните маси.

Подпомагани от Софи Маринова и оркестъра, тримата волейболисти наистина възхитиха и взривиха настроението на гостите. Като импровизирана сцена на Портуондо, Рама, Майо, Софи Маринова и оркестър “Кристали” бе пространството пред стената с подбрани вина от най-добрите български и световни изби на ресторант “Изток”.