Централната блокировачка на Марица Пловдив Виктория Григорова коментира, че всички в щаба на пловдивския тим са били сигурни, че ще преодолеят Енисей.

Както е известно, тимът от Града под Тепетата се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като се наложи над руския състав със златен гейм.

„Ако трябва да бъда честна изживяхме много голяма част от емоцията, но все още има емоции и не могат да се успокоят лесно. Още в третия гейм разбрахме, че можем да обърнем нещата в наша полза. Отидохме с надеждата да бием с 3:0, после не стана така, бе със златен гейм, но успяхме да ги преодолеем и да минем напред“, започна Григорова.

„Мисля, че всяка една от нас, никой не е мислил, че можем да отпаднем. Всяка една беше сигурна, че в третия гейм ще обърнем в наша полза“.

Триумфално посрещане за Марица

„Посрещането бе уникално изживяване. Много хора се бяха събрали, заредени с позитивна емоция, заря, подаръци. Всички ни посрещнаха все едно сме национални герои и така се чувствахме. Можем да продължим да мечтаем за нагоре и да покорим по-големи върхове. За съперници не мога да кажа, всеки иска по-лесен съперник. Дано имаме късмет. Ако са по трудни ще се борим повече“, добави Григорова.

„Пречи, че у нас няма конкуренция. Българските мачовете са на много по-слабо ниво от това, което е нужно. Ние имахме много контроли и това ни позволи да се справим по-добре“, обясни централната блокировачка.

„Това е така, ние сме събрани от много клубове. Тук ни обединиха с обща цел - да представим България на международно ниво. Тук ни събраха с една идея. Представяне в чужбина и представяне на България“.

„Всяка една от нас може да излезе извън България. Тук хората са с обща цел. Имаме добра база, добри тренировки, добри условия. Всяка го оценява и дава всичко от себе си. Ние имаме чужденка. По-сладко е когато биеш, да си на родна земя“, завърши Григорова.