Българската националка  Александра Георгиева коментира спечелените бронзови медали на Евроволей след успеха над Беларус. Георгиева, която отбеляза 27 точки, заяви пред сайта на Българската федерация по волейбол, че чувството след този успех е неописуемо. 

"Беше наистина труден мач. Беше борба до последната точка. Всички се раздaдoха на макс. Елементите, които най-много ни помогнаха да спечелим бяха сервиса и нападението", започна Георгиева.

"Аз съм много чувствителна, това е първият ми медал от Европейско първенство, както и на всички останали момичета. Чувството е неописуемо! Просто не можеш да го разбереш, ако не го изпиташ!", добави волейболистката ни.

"На всички ни беше много тежко след тази загуба (бел.ред. от Русия). Наистина нямахме късмет вчера, но се събрахме целия отбор и си говорихме. Всъщност си казахме, че днешният мач е по-важен и че да станеш 3-и е по-хубаво, отколкото да се класираш на финал и да го загубиш", обясни още Георгиева и добави: "Публиката наистина беше нашият седми играч на полето. Невероятно e чувството да играеш пред такава публика. Да ти скандират името... Просто настрyхваш дори по време на игра!

Запитана за целите на Евроволей 2018, Георгиева сподели: "Желанието ни е да играем финал. Да постигаме все по-добри резултати. Тази година станахме трети. Догодина искаме да играем за златото! Това е нашето желание!".