Две вечни дербита очакват волейболните фенове в рамките само на 12 дни. Този петък шампионът Левски Сиконко гостува на участника в Шампионската лига ЦСКА в мач от четвъртия кръг на Суперлигата, а на 17 ноември сините са домакини на червените в мач от първата фаза на Група А на турнира Атаро клима, като резултатите се зачитат за Национална волейболна лига.

Турнирът на осемте най-добри ще бъде от 15 до 22 ноември в по-различен формат – не в една зала, а в цели три.

Жребият по обед отреди Група А да бъде наречена „желязна”, включвайки четири тима сочени за основни претенденти за титлата – Левски Сиконко, ЦСКА, Марек Юнион Ивкони и Пирин Балканстрой (Разлог). Срещите между тях ще се играят от 15 до 17 ноември в зала „Сиконко”.

Поток Б пък ще бъде в зала „Панайот Пондалов”, където Славия ще приеме Арда, ЛукОйл Нефтохимик и Монтана.

От 19 до 22 ноември пък са срещите от втората фаза, които ще се състоят в залата на ЦСКА „Васил Симов”.

„Ще има две червени победи! ЦСКА е по-добър изцяло от Левски” прогнозира Спиридон Зегов и допълни пред Гонг: „И в двете срещи ще спечелим срещу сините. В петък играем първо вечно дебри. Мислим, че стоим по-добре от Левски. След загубата от Марек Юнион Ивкони, победата в Разлог ни даде самочувствие. Първият ни и основен плюс е, че ние имаме едни перфектен разпределител – Николай Иванов, който във всеки един момент може да изненада неприятно противника. Вторият ни плюс е силната игра на Филип Майо. Вярвам, че контузените ни състезатели Бойко Бонев и Владислав Александров ще се възстановят и ще влязат в състава. Центровете ни също са по-добре. Въобще като цяло ЦСКА е по-добър от Левски! Според мен отборите са равностойно разделени в двете групи. Това, че се играе в три различни зали е нововъведение. По този начин трите софийски отбора са поставени на равни начала”.

„Изненади всякакви са възможни”, сподели президентът на Левски Сиконко Тихомир Лесев. Ето още какво каза той пред Гонг: „Всички виждат, че не сме в най-добрата си форма. Ние ще играем за победа, пък каквото сабя покаже. Винаги сме показвали в такива мачове фаворити няма. На този етап няма да има финансови бонуси за момчетата при победа над ЦСКА, но ако покажат добра игра и стигнат до успех, ще се реши допълнително дали ще се премират. Единствената ни по-сериозна контузия е на втория ни посрещач Деян Нинов, който още месец-месец и половина ще се възстановява от контузия в рамото. Вторият ни диагонал Цветан Петров сега е с 40 градуса температура. Видяхте как паднахме от Арда в нашата зала и така всякакви изненади са възможни. В момента нивото е такова, че всеки може да падне и да бие всеки. Това, че сме домакините на мачовете от Група А не може да го определя като плюс за нас, но наистина публиката ще бъде повече от наши привърженици. Продължаваме да следваме политиката си да пускаме в чужбина опитните и да налагаме млади волейболисти. Държим един играч докато той може да израства в Левски Сиконко и в България. След това му търсим реализация в чужбина, за да се развива”.